A mesura que van passant els anys, les persones grans deixen de ser totalment independents i requereixen suport i algunes cures.

El fet de complir anys significa que les facultats físiques i mentals es vagin deteriorant i això és quelcom que no sempre és fàcil d’assumir, tant per a la persona gran com per als seus familiars més propers.

Sensació de solitud, una caiguda, alguna distracció a casa, confusió a l’hora de prendre medicaments, pèrdua d’objectes quotidians com la cartera o les claus…

Aquestes situacions quotidianes angoixen tant les persones grans com el seu entorn.

El primer pas per a tots serà el d’entendre que la situació ha canviat i que tots necessiten ajut per tal que la persona gran no se senti sola i rebi suport per fer les activitats bàsiques de la vida diària.

Comprensió per part de tots

Afrontar els canvis propis deguts a l’edat requereix una adaptació per a tots.

La família ha de buscar i estudiar opcions per tal que la persona gran rebi la millor atenció, sempre respectant i escoltant la seva opinió.

L’important és que la persona gran se senti acompanyada, escoltada, i que és partícip de les decisions que l’afecten per tal que estigui cuidada i alhora que la família pugui conciliar la seva vida quotidiana.

En aquest article de “CuidatePlus” expliquen com resoldre els conflictes entre les persones grans i els seus cuidadors.

L’atenció de les persones grans en un centre de dia

És evident que la societat ha canviat: l’esperança de vida s’ha allargat, la incorporació de la dona al món laboral, les famílies ja no viuen juntes a la mateixa casa…

instal·lacions eavis

Activitats a l’exterior

Tot això ha provocat l’aparició de serveis que cobreixen l’atenció de les persones grans.

Un centre de dia és un servei que complementa l’atenció de la família, cuidant a les persones grans sense que perdin el seu entorn social i personal quotidià.

Està especialment pensat per a aquelles persones que durant unes hores del dia necessiten organització, supervisió i assistència en les activitats de la vida diària.

Al centre de dia el treball se centra en la persona i busca aconseguir un envelliment positiu i gratificant, no centrant-se en patologia.

Cuidem la qualitat de vida de les persones grans amb activitats físiques, mentals i socials adaptades a les seves circumstàncies.

 

 

La relació entre el centre de dia i els familiars de les persones grans

L’opinió de la família i la seva implicació és molt important pel benestar dels usuaris del centre de dia perquè és un referent fonamental per a ells.

eavis centre de diaI, per descomptat, per als professionals del centre de dia per a la gent gran la família també és un membre fonamental, ja que els ajuda a conèixer millor als usuaris: els seus gustos, les seves necessitats, quines són les seves habilitats i capacitats…

Tota aquesta informació sobre la persona permet oferir una atenció personalitzada a cada usuari del centre de dia i potenciar la seva participació en les activitats que s’organitzen.

Les portes d’eAvis estan obertes a tots els familiars dels nostres usuaris. Promovem activitats tant per generar convivència entre els usuaris com perquè les famílies siguin partícips en la vida diària del nostre centre de dia.

En aquest article del blog expliquem cóm cuidem la salut física i psicològica de les persones grans en un centre de dia.