En aquest article us volem parlar del per què escollir un centre de dia per a la gent gran, una opció beneficiosa per a ells i també per les persones del seu entorn.

Sens dubte, com a casa no s’està com en lloc però, hi ha molta gent gran que viu sola i, sovint, moltes famílies es preocupen per ells doncs l’activitat diària no els permet atendre’ls les 24 hores del dia.

3 motius del per què escollir un centre dia per a gent gran

  1. Les persones grans poden seguir vivint a casa seva però, durant el dia poden passar unes hores en companyia realitzant activitats i gaudint de relacions socials
  2. Ofereix suport a les famílies en l’atenció de les persones grans que són depenents
  3. Permet que l’usuari mantingui els vincles amb la família i el seu entorn social

Al centre de dia es cuida la salut física i la salut psicològica

Per què escollir un Centre de dia per a la gent gran?

L’objectiu de eAvis és millorar o mantenir l’autonomia dels nostres usuaris, ajudant a la gent gran a gaudir del seu temps lliure i atenent-los de forma individualitzada.

Evidentment tenim cura de la salut física però al centre de dia també tenim molt en compte la salut psicològica, implicant-los en les activitats diàries, sempre potenciant el seu grau d’autonomia per tal de mantenir i millorar la seva autoestima.

A més, per a la persona que assisteix al centre de dia per a la gent gran l’entorn i les persones que s’hi troba no són desconeguts, si no un entorn que li és familiar, li és proper i en el que se sent a gust.

 

 

Un equip preparat per tenir cura de la gent gran

Al centre de dia hi treballa un equip especialitzat que està format per professionals especialitzats en geriatria, fisioterapeutes i infermers, a més de treballadors socials que s’encarreguen de les activitats més lúdiques.

En un centre de dia la gent gran rep una atenció personalitzada. S’atenen les necessitats de cada persona però també es té en compte el que vol cadascuna d’elles.

A més de treballar en les activitats de la vida diària, el centre de dia per a gent gran també s’encarrega de:

  • Organitzar la medicació prescrita pel metge
  • La elaboració de menús
  • La supervisió de l’alimentació segons les necessitats de cada usuari

Per què escollir un Centre de dia per a la gent gran?

També s’ofereixen serveis com l’estimulació cognitiva, teràpies de psicomotricitat o tallers com la musicoteràpia.

En aquest enllaç podeu consultar les activitats físiques, cognitives i lúdiques que oferim a les persones grans.

I, si voleu treballar amb ells a casa, aquí trobareu exercisis d’entrenament de la memòria.

Al centre de dia per a gent gran eAvis assumim el compromís d’ajudar a les famílies per tal que les persones grans es mantinguin actives, oferint-los afecte, acompanyar-los i cuidar-los per tal que se sentin com a casa.