Recentment hem estrenat una nova activitat al nostre centre de dia, un taller de musicoteràpia en qual els usuaris d’ eAvis fan música en grup, amb el seu propi cos!

Cada dilluns, al matí i en grups reduïts, els nostres avis realitzen aquest taller de musicoteràpia en el que, mitjançant el cant i percussió corporal bàsica, realitzen dinàmiques focalitzades en les relacions entre ells i la cohesió de grup.

La música es un sistema de comunicació universal, ens ajuda a gaudir de bons moments i a evadir-nos durant una estona. A més, compartint aquests moments, afavorim els vincles afectius amb els demés.

En el cas de les persones grans, la musicoteràpia ajuda a evitar l’aïllament social donat que en la música poden trobar un punt de connexió amb els altres.

Què fem al taller de musicoteràpia per a gent gran?

Les activitats del taller de musicoteràpia estan pensades per tenir un nivell d’exigència adequat a l’edat dels nostres avis.

Es realitzen dinàmiques musicals de cohesió grupal amb una metodologia activa, participativa i flexible que inclou “circlesongs” o cançons en cercle.

Musicoteràpia per a gent gran

Es treballen diferents patrons rítmics en els que tot el contingut musical es realitza amb el cos i/o la veu, sense utilitzar partitures.

El taller segueix un aprenentatge progressiu, construint pas a pas, per tal de guanyar confiança i treballar a poc a poc la improvisació.

  • Introducció al cant i a la tècnica bàsica de la percussió corporal
  • Jocs i dinàmiques d’improvisació
  • Jocs rítmics i vocals
  • Ritmes d’estils musicals específics

Els principals beneficis de la musicoteràpia en la gent gran

A més de tenir la capacitat de fer aflorar tot un torrent de memòries i experiències viscudes, la musicoteràpia aporta diferents beneficis per a la gent gran.

Aquí en teniu alguns:

  • Ajuda a controlar l’ansietat
  • Millora l’estat d’ànim i l’autoestima
  • Estimula la comunicació i l’expressió de sentiments
  • Fomenta la participació, la interacció i la comunicació social en grup
  • Millora l’expressió verbal i no verbal

Musicoteràpia per a gent gran

 

 

Si vols aprofondir, et convidem a llegir aquest article on s’expliquen de forma més àmplia els beneficis de la música en la gent gran.

A eAvis treballem per a que els nostres usuraris es trobin en un entorn familiar en el que se sentin còmodes.

 

Som un centre de dia que oferim diferents activitats físiques, cognitives i lúdiques que afavoreixen l’autonomia i la relació entre persones. En aquest enllaç pots veure’n algunes.