Els serveis que ofereix un centre de dia per a gent gran són una mica desconeguts i per això ens trobem que moltes persones tenen dubtes de quin és el moment per començar a assistir a un centre com aquest.

Hi ha dos factors importants que cal saber sobre què és un centre de dia per a gent gran:

  1. Assistir a un centre de dia per a gent gran NO s’ha d’associar només a patologies.
  2.  Un centre de dia per a gent gran TAMPOC s’ha d’associar a una “guarderia” on la gent gran passa unes hores jugant al dominó o a cartes.

El principal objectiu d’un centre de dia per a la gent gran és un envelliment saludable i la relació social.

Quan començar a anar a un centre de dia per gent gran?

Cada persona gran i cada família té les seves pròpies circumstàncies, però és recomanable que la decisió de quin és el moment per anar a un centre de dia no es deixi fins que la dependència de la persona gran no dona més opcions.

Centre de dia per a gent gran: quan començar?

Hi ha moltes persones grans que són autònomes però que passen molt de temps soles.

En aquests casos, passar unes hores al centre de dia, requereix que la persona gran estableixi una rutina que la farà sortir una estona de casa.

Mantenir aquesta rutina, marcant horaris i objectius és molt bo per a les persones grans perquè els fa sentir actius i milloren la seva autoestima.

A més, també els serà molt beneficiós fer les activitats que es programen al centre de dia i entretenir-se mentre estan en contacte amb altres persones.

També hi ha casos en què les persones grans tenen un cert grau de dependència i necessiten supervisió, però les famílies no poden atendre-les cada hora del dia.

El centre de dia permetrà donar un respir a la família, oferint un programa d’atenció específic per tal que la persona gran pugui participar en les diferents activitats del centre.

Un pla d’atenció personalitzat

Els professionals del centre de dia dissenyen un pla d’atenció individual per a cada usuari, focalitzat en cuidar a la persona gran i sempre pensant en què ella pugui mantenir la seva autonomia.

Inclourà activitats per prevenir, tractar i rehabilitar les capacitats físiques i cognitives i, per descomptat, també activitats lúdiques.

Un cop dissenyat el pla d’atenció personalitzat, es consensua amb la família i el mateix usuari.

Us recomanem aquest vídeo del Canal de Salut de la Generalitat de Catalunya amb consells per a un envelliment saludable.

El treball que es realitza des d’un centre de dia per a gent gran està indicat per a totes aquelles persones que vulguin treballar la seva ment en l’àmbit cognitiu, mantenir-se actives i que vulguin evitar la soledat.

Els aspectes que cal valorar a l’hora d’escollir un centre de dia per a gent gran

El primer punt a tenir en compte quan cal escollir un centre de dia per a gent gran és verificar que sigui un centre homologat per les autoritats competents.

També cal conèixer si els horaris són flexibles, podent escollir si es pot anar uns dies concrets de la setmana, tota la setmana, de matins… i si disposa d’un servei de transport.

Un altre pas serà demanar una visita mentre el centre estigui realitzant les activitats amb els usuaris, per poder veure com és el seu funcionament i com és el tracte que reben les persones grans.

Durant la visita, cal fixar-se que disposi d’un espai còmode per fer les diferents activitats, lluminós i amb zones d’esbarjo a l’aire lliure.

Assistint a un centre de dia, la qualitat de vida de les persones grans millora notablement. En poc temps, aprenen, se senten més capaces de fer coses i se senten motivades a progressar.

De fet, a eAvis moltes famílies dels nostres usuaris ens diuen: “Que bé li hauria anat venir abans!”Centre de dia per a gent gran: quan començar?

Demana una visita al nostre centre de dia i t’explicarem com treballem, coneixeràs el nostre equip i et respondrem tots els dubtes que tinguis.

Mentrestant, en aquest enllaç pots conèixer els serveis que oferim als nostres usuaris.